Sparade produkter

Laddar favoriter...

Färg
Storlek
Varumärke
Dam/Herr/Barn/Acc
Pris
Sortera efter

292 träffar.

Shoppa skor som är vattentäta och vattenavvisande online

I ett omväxlande nordiskt klimat om regn, snö och slask är det en god idé att välja en sko med anpassade funktioner. Här kan skor med vind- och vattenavvisande egenskaper så som Sympatex, Allväder och Gore-Tex® komma väl till pass för att hålla ett gott skoklimat för dina fötter. 

Vi på Scorett har ett brett urval vattentäta och vattenavvisande skor till hela familjen. Här hittar du vattentäta och vattenavvisande skor, kängor och sneakers som ger dina fötter komfort, stöd och samtidigt håller dina fötter torra. Skorna passar dig som lever ett aktivt friluftsliv eller som älskar att uppleva naturen, oavsett klimat eller väder. Om du behöver en sko som tål både vind och vatten samt andas, rekommenderar vi dig att välja en sko med Sympatex eller Gore-Tex-membran; dessa skor är nämligen helt vattentäta. Vattenavvisande skor är inte helt vattentäta men tål mer fukt än en sko som inte är behandlad eller innehåller ett membran. Nedan förklarar vi de olika membranen:

 

Skor med Sympatex

Sympatex är ett tåligt membran som kombinerar vatten- och vindskydd med god andningsförmåga. Skor med dessa funktioner har ett vattentätt ovandelsmaterial och skyddar fötterna mot väta, vind och håller fötterna varma utan att de känns instängda. Dessa egenskaper ser till att fötterna andas samt håller sig varma och torra hela dagen. Skor med sympatex är tåliga skor som du kan lita på vid alla väder och aktiviteter. Ett utmärkt skydd för dina utomhusaktiviteter helt enkelt! Visste du att Sympatex använder en polyesterbaserad plast för att tillverka sitt membran? På så sätt kan materialet återvinnas som en PET-flaska och i framtiden vill de endast använda återvunnet material för framställning av nya. 

 

Gore-Tex®

Gore-Tex® är ett vattenavvisande och luftgenomsläppligt textilt membran. Gore-Tex-membranet har porer mellan fibrerna som är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe - detta hindrar vatten från att ta sig igenom. Samtidigt är porerna tillräckligt stora för att släppa igenom vattenånga. Med dessa två egenskaper blir membranet vattentätt samtidigt som det släpper igenom luft. Gore-Tex-membranet sätts mot ett yttermaterial som passar skons användningsområde. Yttermaterialet behandlas för att ytan ska vara vattenavvisande, så att vattendroppar pärlar sig och rullar av. Utfoska våra skor med Gore-Tex membran som hjälper dig att gå längre och göra mer.

 

Vattenavvisande skor

Vattenavvisande skor är inte helt vattentäta men klarar lättare regnskurar. De håller fötterna torra vid lätt fuktighet och vid mindre exponering för vatten samtidigt som komfort och stil behålls. Våra vattenavvisande modeller är ofta lite mjukare och lättare jämfört med fullt vattentäta skor, vilket gör skorna behagligare att bära till vardags.

 

 

Bli vår solemate!

Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

Bli medlem
01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.