Orbit Zeppa - en unik sneakerjuvel

Scorett och FILA går all in på både lyxig limited edition och 90-tal när nya samarbetssneakern Orbit Zeppa lanseras. Vill du komma över ett par gäller det att vara på tårna under våren. Orbit Zeppa tillverkas nämligen endast i 1 200 par.

Exklusivitet – sällan klingar ordet så rent som när du är ensam på hela skolan om att bära ett visst plagg eller märke. Den gången det hände mig var skorna ett par FILA Trailblazer OG i mocka, inhandlade i London på februarilovet 1993. En sko som då inte fanns att få tag på i Sverige. Senare på 90-talet satt höga FILAsneakers på majoriteten av Sveriges gymnasiefötter. Den var en lika självklar del av vardagen som Chevignonjackan, Replay-jeansen och senaste Absolute Music-cd:n. 

Exklusivitet är även beskrivningen på samarbetet Sneakers Corner x FILA och resultatet: sneakern Orbit Zeppa. En blivande raritet tillverkad i endast 1 200 par. Den becksvarta juvelen kommer dessutom enbart att säljas på Scorett och Sneakers Corner Stores. Så det är först till kvarn som gäller.


– Vi ser detta samarbete som ett självklart alternativ då FILA verkligen är på gång och 90-talet är mer rätt än någonsin. Det kan inte bli bättre, säger Alexander Arlbrandt, inköpare på Scorett och ansvarig för samarbetet. 

Med en ovandel i svart skinn och detaljer i guld och lack känns Orbit Zeppa både lyxig och stilfull. En sneaker komponerad för att passa så många tillfällen och outfits som möjligt – och samtidigt med edge nog att sticka ut.

Samarbetet med FILA är det första som Scorett gjort med ett sportvarumärke. De vill därigenom visa kunderna att de har koll på värdet och hantverket som ryms i att ta fram en limiterad sko. 


– Det som är speciellt och som jag gillar med just FILA är att de anammar trender som florerar, men möter upp med en egen klar linje. Idag visar de upp godbitarna från 90-talet i allt från skor till kläder, vilket välkomnats av den stora massan, säger Alexander Arlbrandt, själv en stor sneakerfantast.