Sabina Ddumba för Sneakers Corner

Sabina Ddumba för Sneakers Corner Scorett

Det är Sabina Ddumba om det var någon som undra”, rappade Sabina Ddumba när hon tillsammans med fem av Sveriges största hiphop-artister gästade remixen på Michel Didas ”Höru mej bae?”. Nu är det inte längre någon som undrar vem Sabina Ddumba är. 2016 vann hon pris som såväl Sveriges bäst klädda kvinna som P3 Guld för Årets nykomling, och hennes tolkning av Uno Svenningssons ”Vågorna” i ”Så mycket bättre” blev fjolårets mest spelade låt från programmet.

Med sin karaktäristiska röst briljerar Sabina i både soul, r’n’b och pop och hennes singlar ”Effortless” och ”Not Too Young” har redan hunnit bli självskrivna på streamingtjänsternas och recensenternas listor över favoritlåtar. I år är alltså Sabina Ddumba ansiktet utåt för Sneakers Corner. Enligt Eva-Lena Svensson, konceptchef på Scorett, är det Sabinas värderingar och stil som gör henne till rätt person för varumärket.

– Hon har en feminin sida samtidigt som hon har en sneaker-street-look som är väldigt stark. Vi ser Sabina som en tjej med en unik stil och som vågar vara sig själv. Kampanjens arbetsnamn är ”Speak up – stand out” och det tycker vi att Sabina avspeglar.

Detta är Sabina Ddumba

Född: 23 februari 1994
Uppväxt: Fisksätra, Stockholm 
Debut: 2014 med singeln ”Scarred for Life” 
Andra singlar: ”Effortless”, ”Not Too Young”, ”Time” och ”Did it for the Fame”. 
Utmärkelser: “Årets bäst klädda kvinna”(Ellegalan 2016) och “Årets nykomling” (P3 Guldgalan 2016). 
Aktuell: Ansiktet utåt för Sneakers Corner hos Scorett 2018. Sverigeturné under våren.