The story of Sabina Ddumba

Shoes&Trends Sabina Ddumba AW18

I ett exklusivt samarbete frontar artisten och streetstyle-ikonen Sabina Ddumba höstens kollektion hos Scorett. Följ med in när rampljuset har slocknat och möt souldrottningen, som med sin karakteristiska röst och unika stil har såväl vunnit pris för Årets Nykomling i P3 Guld som Sveriges bäst klädda kvinna, och som senast i somras debuterade som sommarvärd i Radio P1.
”– Kläder och skor är väldigt viktigt för att uttrycka min personliga stil. Jag tror det är därför jag har blivit så besatt av skor” säger Sabina när vi möter henne.

Genom att ge uttryck för sin musik och personliga stil inspirerar Sabina Ddumba oss att våga stå upp för oss själva och gå vår egen väg. "– Som artist känns det helt fantastiskt att få jobba med att uttrycka mig själv. Att jag får dela med mig av mina tankar och känslor, och det stora i att människor gör det jag berättar till deras egen story."

Men hur tänds en soulpopstjärna som Sabina Ddumba? Ibland är svaret så enkelt att allt kan ha sin början i mötet med andra människor som delar samma passion för musik. I Sabinas fall började allt i Tensta Gospel Choir. "– Att ha sjungit i kör har gjort väldigt mycket för mig som aldrig har pluggat musik. Genom kören har jag lärt mig att förstå musik på ett sätt som jag inte gjorde innan. Jag tror det är därför jag vill ha kör i mina låtar. Varenda gång jag kommer till en del där det ska göras ett körarrangemang blir jag väldigt exalterad. Det har jag kören att tacka för."

Inspirerad av den amerikanska sångerskan Lauryn Hill såg Sabina Ddumba tidigt värdet i att vara äkta i sitt musikskapande. "– Lauryn Hill har varit min musikaliska influens sedan jag var barn, och det är för att jag redan då såg och förstod att hon var äkta. Det var något jag fastnade för, hennes äkthet. Och något jag visste att jag ville ha med mig om jag någonsin skulle göra musik."

Dressa upp med den exklusiva loafern Rixon, 1.100:- från K.Cobler eller nå nya höjder i Viseu, 1.500:-
 

Men vad får en att lyckas bibehålla fötterna på jorden när man siktar mot stjärnorna och framgångarna frodas? Sabina har helt klart för sig vilka som håller henne kvar. "– Min familj och vänner är absolut dem som ser till att jag har fötterna på jorden, det är viktigt för mig. Jag vet inte hur eller vem jag hade varit ifall jag inte hade haft dem. Jag kommer från en stor familj och har väldigt många syskon som jag har olika relationer till. Med tanke på att det har varit så sedan jag var liten så har mina vänner blivit väldigt viktiga för mig. Jag bryr mig minst lika mycket om dem som jag gör om mina syskon."

Stay fierce i de poppiga klackarna Yeo, 1.600:- från K.Cobler eller den heta chunky sneakern Satara, 999:- 

March, 999:- från K.Cobler drar garanterat blickarna till sig, till vardags som till fest!

Bakom strålkastarljuset föds idéer till nya hits

Men det är inte på scenen eller de glamourösa prisgalorna som idéerna till nya hits nödvändigtvis väcks till liv. 
"– Idéer kan komma när jag minst anar det. Det kan även vara när jag diskar eller städar, men även när jag är ute på turné eller ser en livekonsert. Jag uppskattar absolut ensamtid på hotellet, det är väl då jag får varva ner lite. Jag är i grund och botten väldigt social och hamnar och fastnar ofta i sammanhang där det är mycket folk och pratas mycket. Sånt är kul, men ensamtid på hotellrummet är något som jag verkligen värderar högt."

”Kläder och skor är väldigt viktigt för att uttrycka min personliga stil”

När vi går in på att samtala om synen på mode lyser Sabina upp och inflikar snabbt att hon älskar kläder och mode som uttrycksform, både för att uttrycka sin personliga stil på scenen och utanför den. "– Det är ju så himla roligt för man kan ju vara minst lika kreativ med kläder som man är med musik. Jag tycker det är otroligt kul att få planera vad man ska ha på sig inför en turné, det visuella på en scen spelar stor roll. Kläder och skor är väldigt viktigt för att uttrycka min personliga stil. Jag tror det är därför jag har blivit så besatt av skor. Att plaggen och skorna är bekväma är ännu viktigare."

Nitar är särskilt trendigt i höst. Nitpumpsen March, 999:- från K.Cobler lämnar inte mycket mer att önska. 

Gör som Sabina och våga lack i höst! Här i favoriten Widley, 1.600:- från K.Cobler.

Detta är Sabina Ddumba

Född: 23 februari 1994
Uppväxt: Fisksätra, Stockholm 
Debut: 2014 med singeln ”Scarred for Life”
Andra singlar: ”Effortless”, ”Not Too Young”, ”Time” och ”Did it for the Fame”. 
Utmärkelser: “Årets bäst klädda kvinna”(Ellegalan 2016) och “Årets nykomling” (P3 Guldgalan 2016). 
Aktuell: Ansiktet utåt för Scoretts höstkampanj 2018.
Sverigeturné under hösten.

 Arbetsgrupp Sabina Ddumba x Scorett

Projektledning och film: Glory Days
Fotograf: Daniel Stigefelt
Stylist: Selam Fessahaye
Smink & hår: Sainabou Secka & Sainabou Chune
Projektledning Scorett: Adam Svensson