En av Sveriges främsta rappare

NÄÄÄK tumnagel

Matar Henrikki Samba, men känd under namnet Näääk är en av Sveriges främsta rappare och har vunnit flera priser för sin musik. Efter flera framgångsrika samarbeten och features tillhör Näääk det absoluta toppskiktet av Sveriges hiphopscen och har på senare år också hyllats som programledare för programmet Lyckliga gatan; Ett program där artister från olika genrer och generationer möts för att förenas genom musiken. Matar är själv dedikerad sneakersamlare med ca 250 par i garderoben, vilket gjorde honom till ett självklart val som frontperson i Sneakers Corner.

Passion för sneakers
Näääk har alltid haft en stor passion för skor.
– Jag har alltid gillat skor, jag tror att det kom med hiphopen och basketen eftersom sneakers alltid varit en stor del av dessa kulturer. Jag är inte en sådan samlare som köper skor för att lägga dem i glasburkar och titta på, men jag köper nog ganska mycket skor som jag vet att jag kanske inte kommer att använda.

Med över 200 par i garderoben
Med över 200 par i garderoben har NÄÄÄK hunnit införskaffa sig en hel del olika skor. Favoritparen varierar under perioder men de klassiska står sig bra.
- När jag var yngre var det viktigt med vita skor och just att man höll dem vita. Jag satt med tandborste och diskmedel varannan dag. Men nu har jag sällan helvita skor, inte för att det inte är snyggt utan för att jag hittat ett intresse för färg. Just nu gillar jag röda skor väldigt mycket, men jag gillar också klassiker som Puma Suede och Adidas Gazelle.

Vilket är ditt bästa sneakerminne?
– Det måste nog vara när jag köpte ett par Jordan-dojor på eBay för 4 000 kronor. Det var första gången jag beslutade mig för att lägga så mycket pengar på ett par skor. Det visade sig att det inte var det smartaste beslutet för jag kunde inte gå i dem, de bara föll isär. Men de var något jag letat efter sedan jag var liten och nu står de i garderoben och ser snygga ut. Så de fyller ju i alla fall EN funktion.