Sisterhood - För kvinnor av kvinnor

Sisterhood-Scorett

Varje år söker tusentals kvinnor och barn skydd i Sverige. Varje dag begås hundratals våldtäkter. Var tionde barn upplever våld i hemmet. Genom initiativet Sisterhood vill Miranda Johansson och Kristin Lagerqvist uppmärksamma och hjälpa till att minska mäns våld mot kvinnor och barn i samhället. Som en del av detta har de tagit fram T-shirtkollektionen Sisterhood - För varje sålt plagg doneras 10% av summan till Kvinnojouren i Varberg.


Vi på Scorett är stolta att tillsammans med Krickelin, Mirandarebecca och FGL Store kunna stötta initiativet och hjälpa till att sprida ordet. För kvinnor - Av kvinnor.

Miranda i T-shirten BE STRONG och sandaletter Ginger från Dasia. Kristin i T-shirten SISTERHOOD och sandaletter Frome från K.Cobler.

Miranda i T-shirten SPEAK UP och sandaletter Salinas från K.Cobler.

Alla har rätt att känna sig fria – utan rädsla. Överallt – men framförallt i sitt eget hem. Detta är en av grundstenarna och drivkraften i Sisterhood-projektet. Man kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Loafers Denton från K.Cobler.

Kristin i sandaletter Andover från K.Cobler. Miranda i sandaletter Moy från K.Cobler.

"Sisterhood-projektet startade för att Kristin och jag ville göra en skillnad. Små insatser kan göra en stor skillnad för någon annan. Alla behöver våga prata mer om de saker som inte är som de ska." -Miranda

Miranda i T-shirten SUPPORT YOUR SISTER och sandaler Brigh från K.Cobler. 

Kristin i T-shirten SUPPORT YOUR SISTER och sneakers Ely från K.Cobler. Miranda i sneakers Satara från K.Cobler

"Då vi lanserade Sisterhood så fick Kvinnojouren i Varberg åtta stycken nya volontärer på en vecka. Jag har fått mängder av mail och kommentarer om hur viktigt bra det är att vi uppmärksammar ämnet, gör det mindre tabubelagt och delar med oss av information som breddar kunskap. För alla vill hjälpa men det är inte många som vet hur." - Kristin Lagerqvist

Kristin i T-shirten SUPPORT YOUR SISTER

Du som köper en påse i någon av Scoretts butiker under Juli månad bidrar till en förändring - Scorettgruppen kommer skänka pengarna för påsförsäljningen i alla butiker till projekt inom Sisterhoods ändamål.

#sisterhoodbyfgl