Sigrid Bernson i samarbete med Sneakers Corner

Tumnagel Sigrid

 

Hej Sigrid! Kan du berätta lite om dig själv?

– Absolut! Jag har jobbat som dansare i Lets Dance på TV4 i fem år och utöver det jobbar jag som låtskrivare och artist. Totalt har jag lyckats kamma hem 3 glasskor i Lets Dance, en med Benjamin Ingrosso och två med Anton Hysén. Ett superroligt program att delta i där jag har träffat underbara människor i branschen. Jag är född och uppvuxen i Göteborg men bor sedan 5 år tillbaka i Stockholm. Här jobbar jag nu med dans, musik och TV på heltid. Jag har även gått Calle Flygares tvååriga skådespelarprogram.

Vad gör du just nu?

– Nu är jag med i ett danskompani som heter "Move Your Feet" under ledning av Tobias Karlsson också känd från Lets Dance. Vi sätter upp föreställningen "En Dans På Rosor", en musikal som bygger på att förmedla handling och känslor via dans. Vi är 10 dansare och en sångerska samt Babsan som medverkar och hitills har vi gjort över 100 föreställningar. 

Utöver dansen så jobbar jag med att skriva musik och nu har jag precis gått klart en utbildning inom musikproduktion på SAE Institute i Stockholm. På nyårsafton i år släppte jag en låt tillsammans med DJ:n John De Sohn som heter Happy Hours som jag både sjunger på och har varit med som låtskrivare. Den finns på Spotify och Itunes, vi är superstolta över den här låten och har ni inte hört den tycker jag absolut att ni ska gå in och lyssna på den.

Nu jobbar jag med att skriva ny musik och spenderar därför mycket tid i studion. Jag brinner för musiken och dansen och ser verkligen fram emot att släppa mer musik framöver. Utöver detta har jag även en blogg där man kan följa mig bland jobb, event och allt annat som händer i mitt liv.

Hur klär du dig helst?

– Då jag dansar och tränar mycket så spenderar jag mycket tid i just träningskläder. Haha, men jag älskar även att klä upp mig de dagar jag går på stan eller ska iväg på möten eller event. Min stil är ganska kvinnlig och jag gillar detaljer.

Vad är det för skor som gäller när du dansar?

– När jag tränar dans har jag allt ifrån klackar till sneakers på mig beroende på vilken stil vi dansar. Pardans är nästan alltid i klackar men jag försöker skona fötterna på träningen genom att repa i mer bekväma skor.

Vad är din relation till sneakers?

– Jag älskar sneakers och tycker verkligen att det är supersnyggt. Det är så härligt att sneakers är på modet nu till våren. Sköna skor att gå i samtidigt som de går att klä upp med detaljer och få till en riktigt chic stil med.