Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Skor som bygger broar

I december 2017 genomförde Scorett kampanjen ”Give, Buy, Get” i samarbete med biståndsorganisationen Human Bridge. Ett projekt med fokus på hållbarhet och att samtidigt hjälpa utsatta.

 

Under kampanjen gavs kunder möjligheten att skänka begagnade men funktionsdugliga skor i valfri Scorettbutik. Syftet var att kunderna då skulle uppmärksammas på, och med sitt bidrag därigenom förlänga, skornas livslängd. Skorna skänktes vidare till kampanjens samarbetspartner Human Bridge, som såg till att de hamnade hos behövande. 
– Kundernas respons var väldigt positiv och många tyckte att kampanjen var ett jättebra initiativ, säger Sophie Arnesved, CSR-ansvarig på Scorett. 

Kampanjen kördes första gången för ett par år sedan. Scorett hoppas att den återkommande kampanjen kan påminna kunder om att gamla skor inte är värdelösa. Bara för att de står oanvända hemma är det inte läge att låta dem bli onödigt avfall i soptunnan i ett alltför tidigt skede. På så sätt etableras ett långsiktigt tänkande och fler bidragande kunder. Det finns redan planer på att låta kampanjen bli ett stående moment i utvalda butiker. 

Just miljö och hållbarhet är en stor del av Scoretts helhetstänk. Att utveckla skor med hög kvalitet som håller länge framför en slit-och-släng-inställning. Som en del för en hållbar framtid. Redan vid inköp i Scorett-butik ges kunden information om rätt skötsel och användningsområde, så att kvaliteten kommer till sin rätt och skorna kan användas så länge som möjligt. 
– Vi följer hela tiden utvecklingen av nya mer hållbara material och alternativa processer. Vi vill ständigt lära oss mer om hur vi kan bli bättre. Bland annat genom att ta fram fler miljömedvetna modeller och köpa in fler varumärken som har ett etablerat miljötänk på sin agenda, förklarar Sophie Arnesved. 

Utöver skorna skänkte Scorett även alla pengar från december månads påsförsäljning i samtliga butiker till Human Bridge.
– Vi är glada att ha fått ihop hela 78 000 kronor till Human Bridges arbete, säger Sophie Arnesved. 

Under ”Give, Buy, Get” fick inlämnande kunder dessutom en värdecheck på 100 kronor. Denna kunde användas vid nästa köp hos Scorett – som en kortsiktig belöning för en långsiktig gest. Samarbetet mellan Scorett och Human Bridge har pågått sedan 2015. Utöver kampanjer innefattar det bland annat att Scoretts returer och reklamationer av skor som är användbara men av någon anledning inte kan säljas till fullpris skickas till Human Bridge. 
– Den delen är också självklar i vårt hållbarhetsarbete – att förlänga skornas livscykel och i samma handling hjälpa behövande, säger Sophie Arnesved.

Om Human Bridge
En biståndsorganisation vars insamling av kläder, skor och accessoarer sker genom drygt 2 000 insamlingsbehållare runt om i Sverige, men även i samarbete med klädkedjor och företag. Primärt fokus är att utrusta sjukhus runt om i världen och ge utsatta människor större tillgång till sjukvård. De samlar därför in begagnad sjukvårdsutrustning från sjukhus i Sverige och samarbetar med företag som tillverkar förbrukningsmaterial. Organisationen skapades 2001 genom att samordna materialbiståndsavdelningarna inom Läkarmissionen och Erikshjälpen. Kärnområdena är bistånd, miljö och sociala insatser och mottagarna finns i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.