Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Story of Daniel Beijner

När någon undrar vad Daniel Beijner jobbar med brukar han säga ”kaffekokare på Salong Betong”. Men för de flesta av oss är han mest känd som Salong Betong-Danne, en av grundarna till Sveriges mest omtalade tatueringsstudios. Han är personen som gick från ingenting till någonting – och som nu är på väg att gå från någonting till allting. Daniel Beijner är för året även aktuell som mentor för BillerudKorsnäs VD Per Lindberg i Fryshusets satsning Up & Coming.

 

Livsomvälvande resa

Danne har gjorten minst sagt livsomvälvande resa. Från uppväxten i ett missbrukarhem i Stock holmsförorten Högdalen till framgångsrik entreprenör. Allt började 2009, då han tillsammans med kompanjonen Anders ”Bleckan” Bleckhorns startade tatueringsstudion Salong Betong. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Förutom att driva tre tatueringsstudios har de genom åren även tagit fram ett klädkoncept, lanserat en egen kafferostning tillsammans med Johan & Nyström och deltagit i ett flertal välgörenhetsprojekt. Man kan säga att Salong Betong är en konstnärlig plattform. Men trots de stora framgångarna glömmer Danne aldrig var han kommer ifrån.

Salong Betongs slogan är ”från ingenting till någonting”, vilket också är namnet på dokumentärserien med Danne och Bleckan som sändes på SVT under hösten 2011 och 2012. Danne menar att namnet symboliserar deras resa.
– Jag och Bleckan hade verkligen ingenting. Vi hade varken utbildning, kunskap, jobb eller pengar när vi bestämde oss för att försöka bli en del av samhället. Jag tror inte på att alla föds med samma förutsättningar. Det är din omgivning som formar dig. Jag var väldigt inskränkt i den miljö jag växte upp i. Hade jag inte startat Salong Betong med Bleckan så hade det inte sett så ljust ut för mig i dag. Salong Betong har absolut varit en vändpunkt.

Livet som offentlig

Men livet som offentlig person har inte alltid varit så lätt. Danne berättar att det i början kunde vara svårt att hantera alla nya frestelser och uppmärksamheten som kändisskapet innebar.
– Att gå från att vara okänd till att ha haft en TV-serie är svårt för alla. Det är svårt att bli så exponerad. Nu har det gått så pass många år att man har lärt sig hur man ska bete sig. Men jag tror att det är lätt att få hybris.

När någon undrar vad Daniel Beijner jobbar med brukar han säga ”kaffekokare på Salong Betong”. Men för de flesta av oss är han mest känd som Salong Betong-Danne, en av grundarna till Sveriges mest omtalade tatueringsstudios. Han är personen som gick från ingenting till någonting – och som nu är på väg att gå från någonting till allting. nerad. Nu har det gått så pass många år att man har lärt sig hur man ska bete sig. Men jag tror att det är lätt att få hybris.

Trots detta ser Danne tydliga fördelar med att vara en offentlig person. Han ser sin chans att påverka och göra skillnad på riktigt. Han låter stolt när han berättar om de hundratals lyssnarbrev han får i samband med podcasten Handen på hjärtat. Det kan vara från personer som blivit inspirerade till att också starta egna företag, som vill lämna det kriminella livet bakom sig, eller som vill avsluta en destruktiv relation. Dessutom får Danne chansen att vara med och påverka företagsklimatet i Sverige.

Under 2017 deltar han i Fryshusets stora satsning UP & Coming där han kommer att vara en streetsmart mentor för Per Lindberg, VD för det börsnoterade bolaget BillerudKorsnäs.
– Skillnaden mellan oss och ”traditionella entreprenörer”, är att vi är streetsmarta. Vi kör fyrhjulsdrift – det spelar ingen roll vilken terräng vi möter, vi kommer ändå kunna ta oss mot vårt mål. Många företag i dag behöver hjälp med integration, och behöver förstå mångfalden i Sverige.

 

Gillar att se resultat

Danne beskriver sig själv själv som en person som gillar att se resultat. Oavsett om det handlar om träning, städning, bygga bolag eller marknadsföring. Han är driven, tycker om att sätta upp tydliga mål och har mycket karaktär. Träning ser han som livsavgörande. Även skor ligger honom varmt om hjärtat.
– Jag har typ 70 par i kartong. Är de snygga så vill jag ha dem. Jag har så många att jag inte hinner använda dem. Jag kör samma skor tills de är förstörda och sen tar jag ett nytt par. Men det är inte så att jag samlar och kan allt om alla.

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.