The Story of Love Enroth- Livet som samlare

Tumnagel Love Eneroth

Love Eneroth är mannen som rest världen runt och levt för och på sin passion till brädan. Med 10 år som professionell skateboardåkare och där kreativiteten spelat en avgörande roll för framgång har Love idag skateboardvärlden att tacka för sitt stora intresse, och idag jobb, som AD och grafisk formgivare.
– Att sätta nya tricks, hitta nya spots och med en fingertoppskänsla skapa det unika handlar det mycket om att ha uthållighet och se nya möjligheter. Man måste vara en samlare av information och ha en vilja att lära sig själv, säger Love Eneroth.

Loves bakgrund från skateboard-världen
- Min bakgrund kommer från skateboard-världen, jag har levt på att åka skateboard hela mitt vuxna liv nästan. Det spelar ingen roll vem du är, etnicitet, samhällsklasser, allting bara flyter ihop och det är åkningen som är det viktiga. Jag åker ju inte skateboard aktivt längre, jag kan liksom inte hitta något som jag fastnar lika hårt för. Det har funnits med mig sen jag var 12 år fram till jag var över 30. Så det är svårt, jag testar lite olika grejer, jag cyklar mountainbike ibland och tycker det är jätteroligt men det ger mig inte samma tillfredställelse som skateboardåkningen gav tidigare.

Samma mentalitet nu som då
– Jag har idag samma mentalitet och tillvägagångssätt i mitt arbete som i skateboardåkningen. Det som skiljer idag är att den stora friheten är utbytt mot struktur, vilket är skönt, men jag har samma prestige i att göra ett bra jobb, säger Love Eneroth. Det är ganska stor kontrast om man jämför idag med för 10 år sen. Nu är det väldigt mycket mer strukturerat. Man kommer till jobbet en viss tid och jag går oftast en viss tid och så var det ju inte förr. Jag gillar den där extrema friheten som det blir, fram till en viss gräns. Men sen känner man att det kan vara väldigt bra med den här strukturen, jag tror det det var då jag började och ville göra något mer.

Intresse för grafisk design
– Mitt intresse för grafisk design väcktes ganska tidigt och jag har ju skateboardåkningen att tacka för det. Det är väldigt grafikbaserat, det är på brädorna, hjulen, kläderna, kepsarna och t-shirtar och det där fascinerar alltid mig väldigt mycket. Någonstans kände jag att det här vill jag med hålla på med. Idag jobbar jag som grafisk formgivare på en content marketing byrå i Stockholm. Man kan säga att jag har mindre frihet idag men jag trivs väldigt bra med hur jag har det och jag skulle inte vilja byta bort det. Jag kan ju se tillbaka på livet i skateboard världen och se att det är den som tagit mig dit jag är idag, det är jag väldigt tacksam för.

Hylla de som är nischade
Scorett vill hylla de som är nischade, de som följer sitt hjärta och i sin genre anses vara Legend. Det är inspirerande att se Loves passion för skateboardåkningen och hur hela subkulturen med kreativitet har format honom till den hyllade Art Directorn han är idag. Det är en tydlig bild på att när man gör det man brinner för fullt ut, öppnas nya dörrar för framtiden.