Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Tove Styrke för Scorett

Hon är Umeåtjen som tagit både Idoljuryn och svenska folket med storm och levererat två rosade plattor. En artist som går sin egen väg både musikaliskt och stilmässigt. Möt albumaktuella Tove Styrke i en intervju om influenser, kontraster och självklart, skor.

 


– Skor är det bästa komplementet, de kan ta en look från ok till smashing och är ofta pricken över i:et i en outfit. En extra bonus är att man kan bli lång – det gillar jag, säger Tove när vi träffar henne.

2009 Tog Toves liv en vändning då hon, oanmäld, blev en av deltagarna i Idol och slutade trea. Med ett skivkontrakt i handen valde hon som 16-åring att hoppa av gymnasiet och satsa fullt ut på musiken. Ett val hon inte ångrar i dag även om vägen dit inte varit spikrak.


– Jag kände att jag behövde en paus efter första skivan. Jag hade nått en nivå då jag var osäker på om jag hade hamnat rätt eller om det jag gjorde bara var av en slump. Att det kanske fanns något som jag hellre ville göra. Men när jag distanserat mig och flyttat hem till Umeå igen upptäckte jag att musiken var något jag måste ha i mitt liv. Det är ett behov och jag skriver oavsett om jag får betalt för det eller inte. Musiken kommer alltid att finnas där, och det var väl den insikten som gjort att jag kan slappna av i mitt karriärval.

"All musik jag gör är av egoistiska skäl"

I sina låtar berör hon ämnen som skeva maktstrukturer, utseendefixering och känslor om samtiden.
– För mig kommer musiken alltid vara sammankopplad med livet och samhället, oavsett om man skriver kärlekslåtar eller uttalat politiska texter. All musik jag gör är av egoistiska skäl. Jag skriver för att jag vill och behöver det. Det blir en verklighetsflykt där texterna ibland handlar om det som är jobbigt och ibland det jag behöver höra. Förra skivan var väldigt utåtblickande, med reflektioner kring min egen person och hur världen ser ut. Mitt nya material är mer inåtriktat, med saker som får mig på gott humör och att vilja dansa.

 

Inspiration till dagens outfit kommer från musiken

Samtalet svänger över från en viktig fråga till en något ytligare, modeintresset. Tove beskriver att hon älskar kläder och mode som uttrycksform och hur det visuella och musiken är tätt sammankopplat.
– Jag ser det som en förlängning av mitt uttryck, att jag kan göra kommunikationen tydligare av vilken känsla jag vill förmedla. Jag gillar att jag kan ändra min syn på mig själv genom att klä mig på olika sätt. Ofta kommer inspirationen till dagens outfits från musiken. Känner jag mig låg kan en gammal M.I.A-platta bli räddningen. Då känner jag mig coolare och klär mig också därefter. Det blir en bra spiral!

 

I Toves skogarderob

Sin egen klädstil beskriver Tove som ombytlig och varierande. En ständigt pågående process. För några år sedan såg vi henne ofta i basketshorts och track suits, nu går hon mer mot ett annat håll. Gemensamt är att det gärna får vara färgrikt, med något som bryter av. 


 Det bör alltid finnas något som känns lite skevt och off för att en look ska kännas intressant. Det kan vara en färg eller ett par skor som inte matchar, snyggt och fult blandat eller moderna kläder med en klassisk sminkning. 

I Toves skogarderob trängs mängder av olika stilar, från sportiga sneakers till eleganta pumps

– Skor är det bästa komplementet, de kan ta en look från ok till smashing och är ofta pricken över i:et i en outfit. En extra bonus är att man kan bli lång – det gillar jag! En dröm är att vara så erfaren att jag kan ha höga stilettklackar på scen. Just nu är det viktigaste att de sitter bra på foten. Och är snygga så klart.

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem
    01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.