Vattenavvisande skor för alla väder

I ett omväxlande nordiskt klimat om regn, snö och slask är det en god idé att välja en sko med anpassade funktioner. Här kan skor med vind- och vattenavvisande egenskaper såsom Sympatex, Dasia Tex, Allväder och Gore-Tex® komma väl till pass för att hålla ett gott skoklimat för dina fötter. Nedan kan du lära dig mer om materialens olika egenskaper.

Skor med Sympatex

Sympatex är ett tåligt membran som kombinerar vatten- och vindskydd med god andningsförmåga. Skor med dessa funktioner har ett vattentätt ovandelsmaterial och skyddar fötterna mot väta, vind och håller fötterna varma utan att de känns instängda. Dessa egenskaper ser till att fötterna andas samt håller sig varma och torra hela dagen. Skor med sympatex är tåliga skor som du kan lita på vid alla väder och aktiviteter. Ett utmärkt skydd för dina utomhusaktiviteter helt enkelt! Visste du att Sympatex använder en polyesterbaserad plast för att tillverka sitt membran? På så sätt kan materialet återvinnas som en PET-flaska och i framtiden vill de ändast använda återvunnet material för framställning av nya. 

Sympatex

 


Melfort Trekking Boos Dam från Canada Snow 2.200:-
Melfort Trekking Boots Herr från Canada Snow 2.200:-


Quebec Grip Kängor från Canada Snow 2.400:-

 

 

 

Gore-Tex®

Gore-Tex® är ett vattenavvisande och luftgenomsläppligt textilt membran. Gore-Tex-membranet har porer mellan fibrerna som är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe - detta hindrar vatten från att ta sig igenom. Samtidigt är porerna tillräckligt stora för att släppa igenom vattenånga. Med dessa två egenskaper blir membranet vattentätt samtidigt som det släpper igenom luft. Gore-Tex-membranet sätts mot ett yttermaterial som passar skons användningsområde. Yttermaterialet behandlas för att ytan ska vara vattenavvisande, så att vattendroppar pärlar sig och rullar av. Utfoska våra skor med Gore-Tex membran som hjälper dig att gå längre och göra mer.

Gore-Tex®

 


Actio Sneakers från Polecat 1.200:-


Veme Kängor från Viking 1.200:-

 

 

 

Vattenavvisande skor

Vattenavvisande skor är inte helt vattentäta men klarar lättare regnskurar. De håller fötterna torra vid lätt fuktighet och vid mindre exponering för vatten samtidigt som komfort och stil behålls. Våra vattenavvisande modeller är ofta lite mjukare och lättare jämfört med fullt vattentäta skor, vilket gör skorna behagligare att bära till vardags.

Vattenavvisande

 


Alex Lågskor från Zeus 1.300:-


Åkulla Kängor från STENK 999:-