Vattenavvisande skor för alla väder

Vattenavvisande skor Shoes&Trends

I ett omväxlande nordiskt klimat om regn, snö och slask är det en god idé att välja en sko med anpassade funktioner. Här kan skor med vind- och vattenavvisande egenskaper såsom Sympatex, Dasia Tex, Allväder och Gore-Tex® komma väl till pass för att hålla ett gott skoklimat för dina fötter. Nedan kan du lära dig mer om materialens olika egenskaper.

Sympatex

Sympatex är ett tåligt membran som kombinerar vatten- och vindskydd med god andningsförmåga. Skor med dessa funktioner har ett vattentätt ovandelsmaterial och skyddar fötterna mot väta, vind och håller fötterna varma utan att de känns instängda. Dessa egenskaper ser till att fötterna andas samt håller sig varma och torra hela dagen. Skor med sympatex är tåliga skor som du kan lita på vid alla väder och aktiviteter.

Håll vind och vatten ute, och låt fötterna andas i skor av Sympatex. Med Sympatexkängan Scott, 1.800:- från Canada Snow håller du sig säkrad! Mockan i ovandelen är dessutom även behandlad för att bli vatten- och smutsavvisande. 

Dasia Tex

Dasia Tex är ett vind- och vattenavvisande, andningsbart membran mellan skons ovandel och foder. Dasia Texs egenskaper gör det möjligt att vistas ute i regn i upp till ett par timmar utan att bli blöt.

I höst gör de feminina bootsen Molly entré, med feminina influenser som likväl höjer den enklaste outfit som håller ett behagligt skoklimat under den mörkaste av höstkvällar tack vare ovandel i Dasia Tex.

Allväder

Allvädersprodukter produceras i material som har en yta som är mer vattenavvisande än till exempel fettat läder, lackat läder eller syntetiska material. Det är även lättare att torka av och rengöra produkten.

Låt stilen poppa även under grå dagar med allvädersstöveln Carline, 1.100:- från Dasia! Med dess högblanka yta är Carline både vatten- och smutsavvisande, dessutom enkel att rengöra.

Gore-Tex®

Gore-Tex® är ett vattenavvisande och luftgenomsläppligt textilt membran. Gore-Tex-membranet har porer mellan fibrerna som är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe - detta hindrar vatten från att ta sig igenom. Samtidigt är porerna tillräckligt stora för att släppa igenom vattenånga. Med dessa två egenskaper blir membranet vattentätt samtidigt som det släpper igenom luft. Gore-Tex-membranet sätts mot ett yttermaterial som passar skons användningsområde. Yttermaterialet behandlas för att ytan ska vara vattenavvisande, så att vattendroppar pärlar sig och rullar av.