Vi stöttar barncancerfonden

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå bildar de orden de vanligaste dödsorsaken för barn 1-14 år i Sverige. Men det finns hopp. Tack vare forskningen överlever idag 85 procent av barnen som drabbas. Under barncancermånaden september kraftsamlar vi i kampen mot bancancer för att ännu fler ska överleva – hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.

  

Barncancerfonden 2022.

I Sverige insjuknar ett barn om dagen i någon form av barncancer. Olika typer av barncancer förekommer i olika åldrar. Vissa cancertyper drabbar små barn medan andra typer drabbar äldre barn och tonåringar. I september, barncancermånaden, är vi på Scorettgruppen med och uppmärksammar de barn och ungdomar som drabbas av cancer. Hjälp oss att hålla cancer borta från barn, ge 10 kr nästa gång du handlar online eller i någon av våra butiker så skänker vi pengarna oavkortat till Barncancerfonden. Med ditt bidrag stödjer du forskningen och utvecklingen av mer effektiva och mindre smärtsamma behandlingar mot barncancer. Tack för ditt stöd - varje krona är livsviktig 🤍

Barnsko vecka 22-29/9 2022.

För att lyfta och stötta Barncancerfondens arbete ytterligare, så har vi på Scorettgruppen under 22-29/9 barnsko vecka. Under dessa dagar skänker vi på Scorett 10 kr/sålt par barnskor till Barncancerfonden. 


Shoppa Barnskor

Sedan starten har Barncancerfonden delat ut över 3 miljarder kronor till forskning. För 50 år sedan levde bara vartannat barn fem år efter en cancerdiagnos. Idag överlever 85 procent. Det är ingen slump att allt fler överlever, det är ett resultat av de senaste decenniernas forskningsframsteg. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige och utbildar också läkare och sjuksköterskor inom barnonkologi. Genom bidrag från privatpersoner och företag möjliggörs forskning inom barncancerområdet, som i sin tur leder till att fler barn överlever och kan leva ett långt och gott liv. Läs mer om hur du kan bidra till kampen mot barncancer här.