Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Agar - En hållbar sneaker

Vi har gjort vårt yttersta för att ta fram en sko där precis alla designval är gjorda med hållbarhet i fokus. Resultatet är en stilren sneaker som fungerar i alla sammanhang med kompromisslösa materialval. Inga genvägar helt enkelt. Vi ger dig - Agar från Läeder by Nature. Denna sneaker är tillverkad i Portugal hos en fabrik som använder 100% förnybar energi. 

 

För en hållbar framtid

Jordens resurser är inte oändliga, så för oss är det viktigt att minimera vår miljöpåverkan och det jobbar vi med på många plan. Hela tåkappan och bakkappan på Agar Sneakers är gjord av återvunnet material. Återvinning bidrar till en cirkulär industri och är en av viktig del till en hållbar framtid inom skoindsutrin. 

Här är några exempel på de materialval som vi har gjort med hållbarhetsaspekten i fokus: 

- Material för tåkappa och bakkappa är fritt från lösningsmedel och består av 100% återvunna material.
- Snörena är tillverkade av ekologiskt bomull och har Organic Textile Standard and OEKO-TEX certiferat material.
- Innerfoder är tillverkat av ekologiskt bomull och har Organic Textile Standard.
- Innersulan är tillverkad av skummaterial som består av 100% återvunnen PU (polyurethane) och är 100% veganskt.
- Sulan är tillverkad av 30% naturgummi och 70% syntetisk gummimix.

Hållbarhet och cirkularitet har aldrig varit viktigare än nu. Nyckeln till en hållbar omställning är att gå emot stora delar av modeindustrins natur, där producera mycket till ett lågt pris är standard sedan många år. För oss är det viktigt att arbeta aktivt med hållbarhetsfrågor och fokusera mot en cirkulär omställning. 

Gjord på fabrik som använder 100% förnybar energi

Agar är tillverkad på en fabrik i Portugal som använder 100% förnybar energi. Genom att ställa om till förnybar energi löser vi några av vår tids största problem. Vi bryr oss om vår planet och gör allt för att minimera miljöpåverkan genom hållbara metoder och långa relationer med våra leverantörer. 

Läder från certifierad garverifabrik

Garveriet som tillverkar det kromfria lädret till Agar Sneakers är certifierade medlemmar i Leather Working Group. LGW bedömer lädertillverkarnas miljöpåverkan och främjar hållbara miljömässiga affärspraxis.

En hållbar paketering

Även packning och pappersemballage är tillverkad av FSC-certifierat papper. Forest Stewardship Council, FSC är ett certifieringsorgan som intygar att pappret är tillverkat av trä från skog som brukas enligt FSC:s regler för hållbart skogsbruk. 

Hållbara material

Hela tåkappan och bakkappan på Agar Sneakers är gjord av återvunnet material. Innersulan är gjord av återvunnen PU och yttersulan är av naturgummi samt återvunnen gummiblandning. 

 

“HÅLLBART MODE OCH KVALITET ÄR VÅRA VIKTIGASTE VÄRDEORD SOM SKA TA OSS VIDARE IN I FRAMTIDEN”

 

Alla produkter som sätts på marknaden måste leva länge för en hållbar framtid. Med kunskap och förståelse skapar vi engagemang för hållbarhetsfrågorna som för oss vidare mot nya och allt modigare hållbarhetsmål. Hållbart mode och kvalitet är våra viktigaste värdeord som ska ta oss vidare in i framtiden.

Svenska Läeder By Nature står för medvetenhet om miljön genom design som håller över tid. Med varaktighet och hållbarhet som ledord i materialval och konstruktion bygger kollektionen på en tidlös och hållbar design. Skorna produceras inom EU där de tillverkas av syntetiskt och/eller vegetabiliskt garvat läder. Såväl skinn som foder är helt kromfritt. Med Läeder by Nature finner du genuin hantverksskicklighet i en miljömedveten produktion.

 

En sneaker - inga genvägar

Bli vår solemate!

Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

Bli medlem

Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.