Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Ta hand om dina textilskor och sneakers

Om du rengör, vårdar och fräschar upp dina textilskor och sneakers kan de leva mycket längre - så ge dem lite kärlek och omtanke med jämna mellanrum. Nedan förklarar vår skomakare Laila steg för steg hur du på bästa sätt tar hand om dina textilskor och sneakers.


Steg 1: Rengör dina textilskor och sneakers

Börja med att ta ur skosnören och borsta bort ytlig smuts med en skoborste. Var noga vid veck och kanter. Applicera sedan rengöringsgel med en lätt fuktad rengöringsduk och rengör. Skölj sedan duken och torka bort rengöringen. För sneakers kan du rengöra skorna med the quick wipe. Låt dina skor sedan torka i rumstemperatur med skoblock.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_03.jpg

Steg 2: Vårda dina textilskor och sneakers

När dina skor har torkat ska du vårda dina skor med spray eller vårdande vax. För textilskor använd protector spray. För sneakers i läder eller med mockadetaljer ska du istället använda ett tunt lager av läderbalsam eller mockabalsam som vårdar och impregnerar. Tänk på att en brun sko ska ha brun balsam och en svart sko ska ha ett svart balsam. Ett neutralt balsam lämpar sig till en vit/creme färgad sko. Använder du ett neutralt balsam till en svart sko kan det uppstå en grå dimma.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_01.jpg

Steg 3: Skydda dina textilskor och sneakers

Sist men inte minst är det viktigt att du skyddar dina textilskor och sneakers. Detta genom att använda impregneringsspray. Det ger ett optimalt skydd mot väta utan att påverka andningsförmågan. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm avstånd. Låt skorna torka innan användning, helst med skoblock i.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_skovard_2023_01.jpg

Steg 4: Fräscha upp dina textilskor och sneakers

Vill du fräscha upp dina skor snabbt och enkelt? Genom att lägga i the freshmaker över natten så fräschar du upp dina skors insida, då dessa absorberar fukt och dålig lukt. För att snabbt och enkelt få dina skor vita igen kan du använda superwhite, som fungerar lika bra på textil, skinn och gummisulor.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_skovard_2023_02.jpg

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem
    01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.