Sommarens sköna barnskor

kille med barnskor

Dags att köpa nya sommarskor till barnen? Att hitta rätt skor till barnen kan ibland kännas som en djungel. Skorna ska passa för olika aktiviteter och väder – och naturligtvis kännas sköna på foten. Nu när sommaren är här vill vi ha luftiga barnskor som är enkla att ta på sig och byggda för att klara allt från lekplatser till stränder. Här är våra tips på barnskor till sommarens varma dagar.

. 

Tuffa sneakers för barn

.

Sneakers är ett säkert kort när barnen behöver en sko som ska funka till lek och spring. Hos oss hittar du olika typer av sneakers, t.ex. sportiga eller mer dressade sneakers. Passar bra om man vill tuffa till en uppklädd look. En barnsneakers ska vara lätt och mjuk på foten och gärna enkel att ta på själv, kardborre är en populär favorit hos de lite mindre barnen. På sommaren kan det vara skönt med ett par sneakers i tyg eftersom det är luftigt och smidigt. Barns fötter är oftast varmare än vuxnas eftersom de är aktiva och är i gång mera under dagen, oavsett om det gäller att hänga i klätterställningar eller gräva i sandlådan. Se alla våra barnsneakers här.


Sneakers för barn är perfekt när leken kräver lätta fötter.


Ljusgråa barnsneaker Run Falcon Sneakers 450:- från Adidas.


Court Borough Sneakers Jr. 499:- från Nike


Svart känga från Kavat.

 

Blinkande skor

.

På senare år har även blinkande skor till barn blivit populärt. Skorna har inbyggd belysning och med blinkande LED-lampor skiftar skorna i olika färger när barnet trampar med skorna. Med dessa ”flashing shoes” blir ditt barn mittpunkten på skolgården med sina coola blinkande sneakers. Trots att skorna har inbyggd belysning brukar skorna inte väga så mycket extra. Ett par lätta sneakers är extra viktigt för barn som älskar att springa runt och leka. Se alla våra blinkskor här.


Sprakande färger på Leafs barnskor.  


Blinkande skor från Leaf, Ajos Sneakers Jr. 699:-.

 

Sköna barnsandaler

.

Till sommaren är det perfekt med en luftig sandal, gärna med stängd tå för att skydda tårna. För de lite större barnen kan en öppen tå på sandalen vara perfekt. En sandal med kardborre gör det enkelt för ditt barn att själva ta på sig skorna, och passformen kan enkelt justeras efter foten. Tänk på att välja en sandal som är snabbtorkande och gärna med extra stabil komfort. När det gäller storlek så kan det vara bra att inte köpa en alltför stor sandal till ditt barn, då finns det risk att man snubblar. En barnsandal bör vara ca 1 cm längre än foten. Se alla våra barnsandaler här.

.

Gummistövlar till barn

.

Ett måste i skogarderoben är ett par gummistövlar till ditt barn, speciellt på sommaren när vi har ett ombytligt väder i Sverige. Ett par vattentäta barnstövlar är perfekt när man är ute på en skogspromenad eller när regnet hänger i luften. Att hoppa i vattenpölar har väl alltid varit bland det roligaste barnen vet? Idag finns det även riktigt snygga gummistövlar som man även kan bära på stan. På sommaren blir det naturliga valet ett par ofodrade gummistövlar och det finns även stövlar med lägre skaft vilket kan kännas luftigare när det är varmt ute. Perfekt när du tar med barnen på fisketur eller har picknick vid sjön. Se alla våra gummistövlar för barn här. 

Från vänster: Grytgöl WP från Kavat 399:- Gummistövlar från Gulliver 299:- Gimo Jr. från Kavat 399:-.

.

Vill du se mer barnskor? 

På Scorett har vi ett brett sortiment av barnskor från flera kända varumärken, som t.ex. populära Kavat, Leaf, Adidas, Crocs, Nike och Viking. I de flesta av våra butiker hittar du vårt sortiment av barnskor och vår kunniga personal hjälper gärna till att hitta rätt sko. Tänk på att barnens växer ur skorna snabbt, så håll koll och mät barnens fötter ofta!