Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Återanvändning - det cirkulära tänket

Studier visar att vi svenskar slänger över 7,5 kg textiler per person och år, vilket motsvarar strax över hälften av det vi konsumerar (2016). Ungefär 60 procent av dessa kläder, hemtextilier och skor var så hela att de hade kunnat återanvändas.*Källa Naturvårdsverket.

Vi måste bli bättre på att ta tillvara på det som finns. Här föddes vår idé om REUSE och en insamlingsbox i butik, för att minimera risken att skorna blir till avfall i ett för tidigt skede. 

Scorettgruppen är mycket stolta över REUSE som är en vår senaste konceptlansering. REUSE är en produktlinje bestående av återanvända skor som har putsats upp och lagats vid behov av vår egen skomakare. Gemensamt för skorna är att de är av god kvalitet och i fint begagnat skick. De finns till försäljning på www.scorett.se. Detta är en del i vårt arbete mot en cirkulär affärsmodell, där vi vill uppmuntra till återanvändning och ta tillvara på det som finns. Försäljningen av REUSE har gått över förväntan och trafiken på hemsidan har ökat drastiskt sedan dag ett. Samarbetet med Human Bridge har fortsatt och vi skänker alla de skor som vi inte kan sälja. Även reklamationer i användbart skick går till Human Bridge. Det är ett led i vårt arbete att minska avfallet. Kunder har även möjlighet att lämna in begagande skor i butik, så ser vi till att det kommer till återanvändning. Vi placerade ut återanvändningsboxar i ett antal utvalda butiker under våren 20198. Målet är att 2019 ska alla butiker ha en återanvändningsbox som är ett stående inslag i butiken. För att uppmärksamma kunden om ett cirkulärt tänk och att skorna inte blir till avfall i ett tidigt skede.

Human bridge är en biståndsorganisation som ser till att skorna skänks vidare till bättre behövande. Under 2018 skänkte vi 2,9 ton skor till Human Brigde. Återanvändning är en stor del i hållbarhetsarbetet, både för att främja en milömässig men även social utveckling. 

Vi följer med intresse utveckligen av återvinningsmöjligheter för skor. Det finns spännande forskningsprojekt som vi ska komma att bli banbrytande inom skoåtervinningen. Då alla skor idag slutligen blir till avfall antingen genom förbränning eller deponi.

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.