Sparade produkter

Laddar favoriter...

Var rädd om dina skor, så håller de sig fina längre!

Det är viktigt att skorna används på rätt sätt. Ju finare skorna är samt ju högre kvalitet, desto mer behövs de tas om hand. Vi brukar säga att kvalitetsskor kan jämföras med en fin bil, den behöver underhållas emellanåt. Rengör, Vårda, Skydda och Fräscha upp. Vi strävar efter att alltid ge alla våra kunder rätt råd om lämpligt användningsområde och skovård, samt försöker kommunicera om vikten av att låta skorna vila. Genom att rengöra och vårda skinn, samt byta utslitna klackar finns möjlighet för skorna att leva betydligt längre än om du inte tar hand om dem alls. Vi erbjuder våra kunder en reparationsgaranti; d.v.s. om dina skor mot förmodan skulle gå sönder reparerar vi dem alltid i första hand. Nästan alla fel som kan uppstå går att reparera med hjälp av en skicklig skomakare. Scorettgruppen samarbetar med flera skickliga skomakare, då varje butik samarbetar med en skomakare i deras närområde. Vi har även en egen skomakare anställd centralt på huvudkontoret i Varberg. Denne arbetar dagligen med att ge information och tips till våra säljare, så att de alltid tillhandahåller färsk information ut mot kunden. Följande är ett skovårdstips från vår skomakare Laila Qvarnström:

"– Använd alltid skoblock när skorna vilar, det slätar ut gångvecken. Skoblock i cederträ suger även upp fukten och fräschar upp skorna inuti."


Återanvändning

Studier från Naturvårdsverket visar att svenskar slänger över 7,5 kg textilier per person och år, vilket motsvarar strax över hälften av det vi konsumerar (år 2016). Ungefär 60 procent av dessa kläder, hemtextilier och skor var så hela att de hade kunnat återanvändas.

REUSE. Vi måste bli bättre på att ta tillvara på det som finns. Här föddes vår idé om REUSE och en skoinsamlingsbox i butik, för att minimera risken att skorna blir till avfall i ett för tidigt skede. REUSE är en produktlinje bestående av återanvända skor som har putsats upp och lagats vid behov av vår egen skomakare. Gemensamt för skorna är att de är av god kvalitet och i fint begagnat skick. De finns till försäljning online via www.scorett.se/varumarken/reuse och i vår Scorettbutik på Drottninggatan i Stockholm. Detta initiativ är en del i vårt arbete mot en cirkulär affärsmodell. SHOE REUSE-box. Utifrån målet att inga skor ska bli till avfall i ett för tidigt skede, samt uppmärksamma till ett mer hållbart synsätt på skors användning, introducerade vi skoinlämningsboxar i Scorettbutikerna under våren 2019 enligt vårt hållbarhetsinitiativ SHOE REUSE. Genom SHOE REUSE vill vi på Scorettgruppen uppmana våra kunder till att skänka skor man inte längre vill ha. Dessa skor kommer sedan till nytta och glädje för behövande världen över via materialbiståndsorganisationen Human Bridge, eller återanvänds via vårt eget återanvändningsprogram REUSE. 

Human Bridge är en biståndsorganisation som ser till att skorna skänks vidare till behövande. Under 2018 skänkte vi 2,9 ton skor till Human Bridge och under 2019 skänktes 7,8 ton skor. Återanvändning och uppmaningen till det är en stor del i vårt hållbarhetsarbete, både för att främja en miljömässig men även social utveckling.

0 träffar.

Bli vår solemate!

Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

Bli medlem
01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.