VISAR 1-24 (47)1 2 Sista 100 per sida

Reuse - För dig som vill handla hållbart

Skor för dig som värnar om hållbarhet.

Genom vårt hållbarhetsarbete samt vår nollvision att inga skor kastas, utan återbrukas, har vi på Scorett tagit fram konceptet REUSE. Det är en kollektion av skor som tagits fram och rustas upp för dig som värnar om hållbarhet, eller börjar få upp ögonen för det cirkulära tänket. Vår skomakare ger skorna den kärlek de behöver för att användas på nytt och leva längre; inkluderat putsning, impregnering samt lagning vid behov. Med REUSE får du en sko som är unik i sitt slag. En sko som får chans att vandra vidare ett tag till, samtidigt som du själv blir ett föredöme för en mer hållbar konsumtion. Kollektionen finns att köpa online och i utvalda butiker.

 

Köp begagnade skor online och i butik

Våra kunder och besökare kan lämna in sina begagnade skor i våra SHOE-REUSE boxar som du hittar i alla våra Scorettbutiker. Syftet är att uppmärksamma till ett mer hållbart synsätt på skors användning och bidra till mindre avfall. Som tack för att du skänker dina skor får du en värdecheck hos oss. De skor som är i användbart skick rustas upp och säljs via vårt andrahandskoncept REUSE. Majoriteten av de skor som vi får in skickad vidare till biståndsorganisationen Human Bridge, som ser till att skorna antingen når behövande direkt eller blir en resurs för att investera i sjukvårdsutrustning.

 

Hållbart skomode

Våra skor ska hålla länge och vi ser i största möjliga mån till att det uppfylls. Vår skomakare bistår med teknisk kunskap både i utvecklingsstadiet, vid eventuella reparationer, samt hur vi tar hand om skorna på bästa sätt. Att handla begagnade skor är en utmärkt idé av flera anledningar: En av de främsta fördelarna med att köpa begagnade skor är att de är billigare än ett par nya skor. Det finns nämligen många anledningar till att någon väljer att skänka bort sina skor, och det innebär att du kan få kvalitativa skor till ett mycket mer överkomligt pris. Genom att köpa begagnade skor kan du spara en hel del pengar utan att behöva kompromissa med kvaliteten. Men att köpa ett par second hand skor är också ett hållbart val. Genom att ge begagnade skor nytt liv bidrar du till att minska på ditt eget avtryck på miljön. Du hjälper till att minska mängden resurser och energi som krävs för att tillverka nya skor och du minskar även på mängden avfall som genereras. En annan fördel med att köpa second hand skor är att du kan få tag på unika stilar och retrotrender som inte längre är tillgängliga i butikerna.