Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Skovård

Här hittar du allt du behöver för att vårda och ta hand om dina skor på bästa sätt.

Köp skovård online

Här hittar du allt du behöver för att vårda och ta hand om dina skor på bästa sätt.

Scorett har skovård för alla skor

Skovård är en viktig och ofta förbisedd del av att äga skor. Att ta hand om dina skor regelbundet kan förlänga deras livslängd, bevara deras skönhet och säkerställa att de fortsätter att ge dig komfort och stöd. 

En av de främsta anledningarna till att ägna sig åt skovård är att bevara skornas kvalitet och utseende över tid. Genom att rengöra och vårda skorna regelbundet kan du förhindra att smuts, fläckar och damm byggs upp på ytan. Detta är särskilt viktigt för material som läder, mocka eller tyg som kan bli förstörda eller förlora sin glans om de inte vårdas ordentligt.

Skovård hjälper också till att bevara skornas struktur och form. Genom att använda skoblock eller inlägg när skorna inte används kan du förhindra att de deformeras eller får veck. Detta är särskilt viktigt för skor med känsliga material eller speciella former, som exempelvis klackskor eller stövlar.

En annan viktig aspekt av skovård är att hålla skorna fräscha och luktfria. Genom att regelbundet rengöra och torka insidan av skorna kan du förhindra att bakterier och svampar bildas, vilket kan orsaka obehagliga luktproblem. Att använda skodeodoranter eller inlägg kan också bidra till att absorbera fukt och hålla skorna fräscha mellan användningstillfällena.

Skovård handlar också om att skydda skorna från väder och vind. Att använda impregneringsspray eller vax kan hjälpa till att skapa en skyddande barriär mot vatten, smuts och fläckar. Detta är särskilt viktigt för skor som används utomhus eller under regniga eller snöiga förhållanden.

Förutom att ta hand om skornas yttre är det också viktigt att ta hand om deras sulor och innersula. Att byta ut slitna sulor eller tillsätta extra dämpning kan bidra till att bevara skornas komfort och stöd. Regelbunden rengöring och luftning av innersulorna kan också bidra till att minska fukt och luktproblem.

 

Läs mer om skovård

Det är roligt att köpa nya skor, men det lönar sig att ta hand om de man redan har. Det är varken svårt eller tidsödande och resultatet är en fröjd för plånbok, öga och fot. Läs mer om hur tar hand om dina skor på bästa sätt här

Bli vår solemate!

Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

Bli medlem
01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.