Skovårdstips som får dina skor att hålla längre!

Det är roligt att köpa nya skor, men det lönar sig att ta hand om de man redan har. Det är varken svårt eller tidsödande och resultatet är en fröjd för plånbok, öga och fot. Vi rekommenderar att du använder dig av Scorettgruppens skovårdsprodukter som du hittar i din närmsta butik eller online. Fråga gärna personalen om hur du ska sköta om dina skor.

 

Skötselråd

 

1. Det första du ska göra när du köpt nya skor är att vårda dem innan användning, det ökar kvaliteten på dem.
2. Gör rent och putsa upp skorna med anpassad skovård emellanåt. Skinnskor behöver näring. För att underlätta skovården - använd skoblock.  
3. Använd vårt impregneringsspray regelbundet på mocka, nubuck och textil, för bästa resultat spraya två gånger. OBS! spraya inte släta läder.
4. Om skorna blir blöta vid regn eller slask, rengör dem för att få bort saltet och låt dem torka i rumstemperatur med skoblock i.
5. Lädersulor och klackfaner är känsliga mot väta och behöver vaxas in ordentligt innan användning, glöm inte sulsömmen. Lädersulor ska endast användas i torra väder. 
6. Använd skohorn för att skydda bakkappan och resåren.
7. Om du får ont i fötterna i högklackat kan du lägga en dämpande sula i tån.
8. Vid skoskav testa att lägga i en korkkil.
9. Knyt upp skosnören eller lossa spännen när du tar på och av skorna, undvik att trampa av skorna.
10. Låt skorna vila med skoblock för att behålla formen, skoblock i ceder suger upp fukten och fräschar upp skorna inuti. Motverkar även gångveck. Till stövlar använder du stövelstöd för att skona dragkedjan.
11. Se över klack och sula emellanåt, de flesta skor går att klacka och sula om.
12. I slutet av säsongen behöver du rengöra och putsa upp skorna, förvara dem svalt i en skolåda eller skopåse, använd gärna skoblock i. Så har du fina och fräscha skor till nästa säsong.

 

 

Klacktips

 

1. Längst ned på klacken sitter en liten stiftlapp. Innan den är nedsliten skall den bytas ut. Detta gör du enkelt hos skomakaren.
2. Tänk på var du går. Smala klackar trivs bäst på hårda och släta underlag. 
3. Lägg passande iläggsula vid behov, för att undvika snedslitningarna på klack eller sula.

 

 

Läs mer om skovård till rätt material

 

Mockaskor Textilskor Skinnskor