Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Guide: Barnskor

Mät fötterna

Låt barnet ställa sig med båda fötterna på ett pappersark. Kanten på pappret och hälens baksida ska röra vid väggen. Rita sedan en linje framför barnets längsta tå. Det är viktigt att barnet står upp och att du mäter båda fötterna då de kan skilja sig åt något.Osäker på din storlek?

Om du är osäker på vilken storlek du ska välja så är du varmt välkommen in till någon av våra butiker så kan vår kunniga personal hjälpa dig att hitta rätt skostorlek. Hur mycket större än foten ska skon vara?

För bästa passform ska den nya skon vara lite större än barnets fot. För att underlätta har vi samlat våra riktlinjer nedan. 


Sneakers ca 1 cm 

Sandaler ca 1 cm 

Gummistövlar ca 1,5 cm

Vinterkängor ca 1,5 cm

Vandringsskor ca 1-1,5 cmVanliga frågor

1. Hur ofta ska man mäta barnens fötter?
Barns fötter kan växa så mycket som 5 mm på en månad. Därför är det viktigt att mäta barnens fötter med jämna mellanrum. Ett par för små eller för smala skor kan i värsta fall skada foten eftersom att skelettet fortfarande växer och formas i ung ålder. Förlita dig därför inte på att barnet säger till när skon blivit för liten.

2. Hur snabbt växer fötterna?
1-2 år gammal: 20 mm/år
2-3 år gammal: 15 mm/år
3-11 år gammal: 10 mm/år

3. När är det dags att byta till en större storlek?
Vi rekommenderar dig att gå upp en storlek när det är mindre än 5 mm kvar framför tårna. För varje steg man tar rör sig foten och man bör därför ha en gångmån på 5 mm för att undvika att tårna slår i framkant av skon.

4. Varför ska man inte ärva barnskor?
Ett par begagnade barnskor har ett normalt slitage som innebär att yttersulan är snett sliten efter det barn som använt skorna tidigare. Om ditt barn ärver skor som är anpassade efter ett annat barns gång, kan det i värsta fall innebära belastningsskador i fötter, knän och höfter eftersom den nya ägaren till skorna går på ett annat sätt.Shoppa barnskor

Vi på Scorett erbjuder fina barnskor med hög kvalitet för alla väder. Vi har ett brett sortiment från flera kända varumärken som t.ex. populära Kavat, Leaf, Adidas och Viking. Vilken blir ditt barns favorit?

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem
    01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.