VISAR 1-24 (351)1 2 3 ... 15 Sista 100 per sida

Dressat & Lågskor

Dressade lågskor för stilsäkra herrar.

Lågskor tillhör definitivt kategorin herrgarderobens mest användbara skor. Eller vad sägs om snygga sneakers, stilrena loafers och semesterns skönaste espadriller? Matcha kostymen med blankpolerade, svarta finskor och söndagspromenaden med bekväma, bruna snörskor. Dressat eller casual, enfärgade eller mönstrade: vårt utbud online garanterar rätt lågskor för alla tillfällen.

  

Lågskor från populära varumärken

Våra lågskor finns i flera olika varianter: äkta skinn eller imitation, textil och lack är bara några av säsongens material. Vi har favoriterna från välkända varumärken som Björn Borg, Ecco, Legend och Zeus. Lågskor är den mest tidlösa skomodellen och passar till garderobens alla kläder, oavsett om det är vår, sommar eller höst som väntar - med vårt utbud är dina nya favoriter bara ett klick bort!

 

Oxford, Brogue, Derby eller Loafers? 

För någon som inte är helt insatt i de olika skomodeller som finns till killar så kan det kännas som en djungel. Många olika benämningar på snarlika herrskor. Här förklarar vi några av våra vanligaste skomodeller till herrar:

Oxfordskor är en av våra mest formella herrskor och är väldigt populära i t.ex. brunt eller svart. Många bär denna typ av sko vid högtidliga tillfällen som t.ex. bröllop, dop eller begravning tillsammans med mörk kostym. Ska man på ett bröllop med klädkoden frack eller smoking kan en Oxford i lack vara lämpligt. En Oxfordsko har ofta en slät ovansida med en söm över tån och en sluten snörning. På senare år har det blivit populärt med Cap Toe skor, som är en dekorerad Oxford sko (ofta med en rak söm över tårna). 

En lite grövre lågsko är brogue skon. Den kännetecknas av sina dekorativa detaljer och mönster med små hål och är inte lika formell som Oxford-skon. Den kan ha lekfulla detaljer samt olika typer av sulor, men de vanligaste färgerna är brunt och svart. 

En Derby-sko har, till skillnad mot Oxfordskon, en öppen snörning och anses idag som mer informell och passar när du ska bära s.k. uddakavaj. 

För dig som söker en mer avslappnad och ledig stil är ett par loafers rätta valet. En loafer har ingen snörning och kallas ibland för slip-ins. Det finns olika varianter av herrloafers tex tasselloafer, pennyloafer, horsebit loafers, bilsko eller seglarsko. Väljer du en loafers med något tunnare sula får skon en något mer formell look. Du matchar dessa bäst med ett par byxor gjorda av tunnare tyg.

Oavsett vilken typ av dressad lågsko som du söker har vi på Scorett något för dig. 

 

Så stylar du dina dressade herrskor 

Till ett par eleganta herrskor passar alltid en dressad byxa i stilrena färger som svart, beige eller mörkblått. Ett nyckelplagg som du bör investera i är en kavaj av bra kvalitet. Novita Man erbjuder flera eleganta lågskor för killar som du kan matcha din outfit med. Här finns även stilrena skärp, väskor och andra accessoarer för att komplettera din look. Skor från Novita Man är gjorda av högsta kvalitet och med tidlös design vilket gör att du kan ha skorna i många år framöver. 

Fler stylingtips hittar du här!

 

Shoppa lågskor online 

Tidlösa klassiker är alltid säkra kort. Shoppa dina dressade herrskor online på scorett.se eller besök någon av våra butiker för att få hjälp av personalen. För dig som väljer att handla lågskor online på scorett.se finns fri frakt (och retur) till butik att välja. Du hittar våra butiker här.