Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...En dunjacka är perfekt för kalla vindar, snöväder och kyla. Men det kan kännas krångligt att tvätta en dunjacka. Oroa dig inte! Vi har samlat ett par enkla tips och steg-för-steg till en ren dunjacka. Om du får en fläck kan det räcka att punktbehandla fläcken för att inte slita på materialet i onödan. Tvätt sliter på plagg. Räcker inte det går det oftast bra att tvätta dunjackan i maskintvätt.


Så här tvättar du din dunjacka i tvättmaskin

 1. Läs och följ tvättanvisningen, särskilt när det kommer till tvättemperatur. Stäng alla dragkedjor och vänd jackan ut och in.
 2. Använd ett skonsamt tvättmedel för att skydda dunens värmande egenskaper. Tvättmedel för ull är bra. Undvik sköljmedel.
 3. Kom ihåg att ta av pälsen om du har pälskant på luvan. Om den behöver tvättas bör den lämnas på kemtvätt.
 4. Dunjackan måste torkas snabbt efter tvätt för att undvika att dunen klumpar sig och börjar lukta. Använd torktumlare med två till tre tennisbollar i för att få bästa resultat.


När det är dags att torka din dunjacka får du bäst resultat i en torktumlare som gör att dunet i jackan fördelas jämt och du slipper klumpar i dunjackan. Att tumla en dunjacka är både enkelt och effektivt, det enda du behöver är ett par tennisbollar och ett par timmar i maskinen.Så här torktumlar du din dunjacka

 1. När jackan är tvättad kan du låta den vara ut-och-in även när det är dags att torktumla.
 2. Det viktigaste är att torktumla din dunjacka med tennisbollar för att dunet ska bli jämt fördelat.
 3. Placera 2–3 tennisbollar tillsammans med din jacka i torktumlaren.
 4. Låt dunjackan torka på låg värme under en längre tid tills jackan är helt torr. Detta kan ta ett par timmar.
 5. När jackan är torr kan det vara bra att slå försiktigt på den för att allt dun ska hamna rätt.
 6. Tänk på att jackan kan kännas torr på utsidan trots att dunet inte har torkat. Torktumla jackan till allt dun är torrt = när den fått tillbaka sin naturliga form.
 7. Det kan vara bra att spraya jackan med en impregneringsspray då tvätten kan göra så tyget förlorar en del av sina vattenavvisande egenskaper.

Shoppa dunjackor online

  Bli vår solemate!

  Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

  Bli medlem

  Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.