Sparade produkter

Laddar favoriter...

Hållbar produktion

I en värld där hållbarhet och miljömedvetenhet har blivit allt viktigare, står vi inför en gemensam utmaning: att ta ansvar för vår planets framtid. Svenska Läeder by Nature är stolta över att tillverka skor som inte bara utstrålar tidlös design och hantverksskicklighet, utan även är hållbara och miljömedvetna. Ett av de mest framstående egenskaperna hos dessa skor är användningen av 100% kromfritt läder. Genom att välja dessa material bidrar man till att minska den negativa påverkan på miljön. Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en bättre framtid.

Agar Sneakers

Agar har en ovandel och foder i kromfritt skinn samt skoband tillverkade av bomull i Organic Textile Standard. Innersulorna är av skummaterial som består av 100% återvunnen PU. Yttersulan består av 30% naturgummi och 70% syntetiskt gummi.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes_and_trends_2023_laeder_04.jpg

Kingsley Sneakers

Kingsley har en ovandel i kromfritt skinn samt skinn och mocka från Leather Working Group. Det är en mjuk och lätt vadderad sneaker, som är fodrad med återvunnen textil. Skobanden är tillverkade av bomull i Organic Textile Standard. Innersulorna är uttagbara och består av 100% återvunnen EVA. Yttersulan är gjord av premiumgummi med 10% återvunnet material.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes_and_trends_2023_laeder_07.jpg

Aster Kängor

Aster är en kromfri produkt med en ovandel i vegetabiliskt garvat skinn, och med ett syntetiskt garvat foder i följsamt mjukt lammskinn för bästa komfort. Yttersulan är gjord av lättvikts-EVA och gummi för bra grepp, och har en premium läderrand.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes_and_trends_2023_laeder_05.jpg

Hållbar design

En av de viktigaste pelarna i Läeder by Natures hållbarhetsarbete är deras materialval. Istället för att använda konventionellt läder, som är känt för att ha en stor miljöpåverkan på grund av kemikalieanvändning och vattenförbrukning, använder de sig av alternativa material. Ett exempel är vegetabiliskt garvat läder, som framställs genom en mer naturlig process med växtbaserade ämnen istället för kemikalier. Detta minskar avsevärt den negativa inverkan på vattenresurser och miljön.

Produktionsprocessen är också ett område där Läeder by Nature gör skillnad. Genom att välja småskaliga produktioner med fokus på hantverk och kvalitet istället för massproduktion, minimerar de sitt koldioxidavtryck och säkerställer att varje par skor är omsorgsfullt tillverkat för att hålla länge. Alla produkter som sätts på marknaden måste leva länge för en hållbar framtid.

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem
    01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.