Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Ta hand om dina mockaskor

Mockans karaktäristiska, sammetsliknande yta framställs genom en speciell slipteknik. Slipningen gör att mockan mår bäst när den vårdas och tas omhand för att motstå fukt och smuts. Sköts den rätt är mockan ett slitstarkt, hållbart och vackert material. Se därför till att vårda dina mockaskor med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot vatten, smuts och saltränder. Nedan förklarar vår skomakare Laila hur du på bästa sätt tar hand om dina mockaskor.


Steg 1: Rengör dina mockaskor

Alternativ 1: Borsta bort smuts med en mockaborste. Alternativ 2: Vid mindre fläckar använd cleaningblock för mocka. En torrengöring där du smular sönder en bit från cleaningblocket och massera in i mockan. Borsta sedan bort resterna från skon med en mockaborste. Alternativ 3: Rengör dina mockaskor med en cleaner. Börja med att fukta skon, pumpa sedan ut rikligt med skum på en fuktig putsduk. Lägg skummet som ett jämnt lager på dina mockaskor och låt cleansern verka. Skummet lyfter upp smutsen till ytan. Torka sedan skon med fuktig putsduk. Skon behöver inte torka inför nästa steg.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_03.jpg

Steg 2: Vårda dina mockaskor

För att vårda och bygga upp materialet används en special conditioner som är lämpad till mocka- och nubuck. Den vårdar, återställer och förlänger skons livslängd. Skaka flaskan och applicera ett jämt lager genom att dutta ut conditionern - håll ett jämt tryck på flaskan. Efterborsta ytan med mockaborste. Testa alltid på dold yta först. Skon behöver inte torka för nästa steg.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_02.jpg

Steg 3: Skydda dina mockaskor

Sist men inte minst är det viktigt att du skyddar dina mockaskor. Detta genom att använda impregnering utan fluorkarboner. Det skyddar skorna mot regn och snö utan atyt försämra skons andningsförmåga. Spraya hela skon rikligt med impregneringsspray från cirka 20 cm avstånd. Låt skorna torka innan användning, helst med skoblock i.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_01.jpg

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem
    01 Primary (Vertical)/Colour/Dark background/Swish_Logo_Primary_Dark-BG_SVGCreated with Sketch.

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.