Ta hand om dina mockaskor på bästa sätt

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot väta. Nedan har vi steg för steg förklarat för dig hur du på bästa sätt tar hand om dina mockaskor. 

Steg 1: Rengör

Alternativ 1 Slipsten: Vid mindre fläckar använd cleaningblock eller mockaborste. Smula sönder en bit från cleaningblocket och massera in i mockan. Borsta sedan bort resterna från skon med en skoborste.

Alternativ 2 Cleaner: Fukta först mockan, pumpa ut rikligt med skum på en fuktig putsduk. Lägg skummet som ett jämnt lager på skon – gnugga inte. Skummet lyfter upp smutsen till ytan, torka sedan skon med fuktig putsduk. Skon behöver inte torka inför nästa steg.

 

Steg 2: Vårda

För att vårda och bygga upp materialet används en special conditioner som är lämpad till mocka- och nubuck. Den vårdar, återställer och förlänger skons livslängd. Rengör först ytan. Skaka flaskan och applicera ett jämt lager genom att dutta ut conditionern - håll ett jämt tryck på flaskan. Efterborsta ytan med mockaborste. Testa alltid på dold yta först. Skon behöver inte torka för nästa steg. 

Använd conditioner på mocka och nubuck vid behov för att motverka att pigmentet/färgen blir sämre. OBS: Tänk på att alltid rengöra skorna innan de vårdas!

 

 

Steg 3: Skydda

Impregnering utan fluorkarboner. Ger skydd mot regn och snö utan att försämra skons andningsförmåga. För  mocka, nubuck och textil. Spraya ett jämt lager på ren och torr eller fuktig yta från ett avstånd på 15 cm.

Ha för vana att regelbundet ta hand om dina mockaskor. 

Shoppa Skotillbehör Shoppa Skovård