Ta hand om dina mockaskor på bästa sätt

Mockaskor är gjorda i fina material som är lite känsligare, därför bör de vårdas med omsorg. Impregnera skorna redan innan du börjar använda dem så de får ett bättre skydd mot smuts och väta.

Steg 1 Rengör

Alternativ 1 Slipsten: Här använder du specialprodukter som slipkloss och speciellt framtagna rengöringsmedel anpassade för det specifika materialet. Slipklossen kan antingen användas direkt på materialet för att slipa/sudda bort fläckar. Alternativt att man smular sönder en bit och ruggar upp materialet. Borsta sedan bort resterna från skon med en skoborste.

Alternativ 2 Cleaner: Använd en vattenbaserad rengöring för alla material som avlägsnar fläckar och förlänger skons livslängd. Skaka flaskan. Torka av skon med fuktig duk, undvik att genomblöta. Pumpa ut skum på fuktig duk och rengör skon. Avlägsna eventuella rengöringsrester med fuktig duk eller svamp. Låt torka naturligt. Återställ ytan hos mocka & nubuck med mockaborste. Testa alltid på dold yta först. 

Steg 2 Vårda

För att vårda och bygga upp materialet används en special conditioner som är lämpad till mocka- och nubuck. Den vårdar, återställer och förlänger skons livslängd. Rengör först ytan. Skaka flaskan och applicera ett jämt lager med cirkelrörelser. Låt torka. Efterborsta ytan med mockaborste. Testa alltid på dold yta först.

Använd conditioner på mocka och nubuck en gång per vecka för att motverka att pigmentet/färgen blir sämre. (Tänk på att alltid rengöra skorna innan de vårdas).

Steg 3 Skydda

Impregnering utan fluorkarboner. Ger skydd mot regn, snö, smuts och fläckar utan att försämra skons andningsförmåga. För släta läder, mocka, nubuck och textil. Spraya ett jämt lager på ren och torr yta från ett avstånd på 15 cm. Undvik att genomblöta. 

Ha för vana att regelbundet ta hand om dina mockaskor.