Fri frakt & retur till butik - Hemleverans - Leverans inom 2-5 dagar

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Ta hand om dina skor i skinn och läder

När ett läder eller skinn ska användas i skor så garvas de först för att bli slitstarka och följsamma mot huden. Fördelarna med läder är att de formar sig skönt efter foten samt klarar av de flesta väder om skorna sköts rätt. Nedan förklarar vår skomakare Laila steg för steg hur du på bästa sätt tar hand om dina skor i skinn och läder.


Steg 1: Rengör dina skinn- och läderskor

Beroende på hur mycket du använder dina skor bör du unna dem en grundlig rengöring minst varje säsong. Börja med att ta ur skosnören och borsta bort ytlig smuts med en skoborste. Var noga vid veck och kanter. Applicera sedan rengöringsgel med en lätt fuktad rengöringsduk och rengör. Skölj sedan duken och torka bort rengöringen. Låt dina skor sedan torka i rumstemperatur med skoblock. Skoblock sträcker ut rynkor och veck på skorna samt dess sulas insida och utsida. På så sätt håller skorna formen, blir mer bekväma att gå i och bevaras längre. Skoblock i cederträ kommer med särskilt bra fördelar då de snabbt absorberar fukt och håller skon fräsch tack vare materialets antibakteriella egenskaper.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_03.jpg

Steg 2: Vårda dina skinn- och läderskor

Fettat skinn: Vårda och skydda med ett shoe wax, ta extra vid sulkanten. Efter torktid bör du putsa upp skorna med skoborste och putsduk till önskad glans. Släta skinn: Vårda skon med vaxbaseradeskokräm i passande färg, eller neutralt balm. Efter torktid bör du putsa upp skorna med skoborste och putsduk till önskad glans. Blanka skinn: Vårda skon med ett vaxbaserade skokräm, detta vårdar alla ömtåliga läder.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_skovard_2023_03.jpg

Steg 3: Skydda dina skinn- och läderskor

(Gäller ej slätat läder) Sist men inte minst är det viktigt att du skyddar dina skor i skinn och läder. Detta genom att använda impregneringsspray. Det ger ett optimalt skydd mot väta och smuts utan att påverka andningsförmågan. Spraya hela skon rikligt med impregneringsspray från cirka 20 cm avstånd. Låt skorna torka innan användning, helst med skoblock i.

https://www.scorett.se/pub_docs/files/shoes-and-trends_TextImageBox_mocka_2023_01.jpg

    Bli vår solemate!

    Som medlem i Club Solemate håller du dig uppdaterad med de senaste nyheterna, får tillgång till exklusiva kampanjer och bonuspoäng på allt du handlar. Som välkomstgåva ger vi dig 15% Rabatt på ett köp.

    Bli medlem

    Scorett är en av Sveriges största butikskedjor för skor i butik och skor online. Vi prioriterar hög kvalitet och erbjuder skor som är noggrant utvalda. I vårt breda sortiment hittar du skor för olika tillfällen och stilar. Vi värnar dessutom om komfort när det gäller skor. Vi tycker att det är viktigt med skor som har bra passform och som har sulor med dämpning för att minska risken för fotproblem och ge dig en bekväm upplevelse hela dagen. Det fantastiska med skor är att du kan uttrycka din personliga stil. Här hittar du trendiga och klassiska damskor, herrskor och barnskor för varje tillfälle. Vi erbjuder även ett sortiment av skovård, skotillbehör, accessoarer och kläder för dam och herr. Som första skokedja i Sverige har vi även ett heminredningssortiment. Vår personal är kunnig och vår kundservice har vi fått utmärkelser. Hos oss kan du vara säker på att få svar på dina frågor och få hjälp med att hitta rätt skor för dina behov.